Het schip

Specificaties van het schip

De Ebenhaezer is een grote robuuste 1-mast tjalk en een bekende verschijning op de binnenwateren, het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee.

Het is een fantastische ervaring om samen met uw familie, vrienden, kennissen, relaties of bedrijf één of meerdere dagen aan boord te zijn van de Ebenhaezer. Overdag met z‘n allen het schip zeilen en genieten van de elementen en ‘s avonds na te praten aan dek of in het gezellige dagverblijf.

De plattegrond van het schip.

De Ebenhaezer heeft een comfortabel, gezellig en sfeervol interieur. Het royale dagverblijf heeft 3 grote tafels en voldoende zitplaatsen. Dat maakt het dagverblijf naast eten en drinken ook zeer geschikt voor lezingen, workshops en trainingen.

Door de goede verwarming aan boord is het ook bij koelere temparaturen buiten, erg aangenaam binnen. De kombuis is voorzien van 8 gaspitten een professionele oven en een grote koelkast met vriesvak. De bar is voorzien van een tap installatie.

De hutten hebben allen bergruimte, stromend koud en warm water en een radiator. Er zijn 2x 2-persoons hutten en 2x 4-persoons hutten. De Ebenhaezer heeft 2 douches en 2 toiletten.

Type:

Groninger Tjalk

Bouwjaar:

1901

Lengte:

24 meter

Breedte:

5 meter

Zeiloppervlakte:

250 m2

Clawa sterren:

3

Aantal personen:

12

Slaapplaatsen:

12

Aantal hutten:

2 x 2 pers. 2 x 4 pers.

Toiletten:

2

Douches:

2

Motor:

Mercedes 6 cilinder 173 pk

Vaargebied:

Binnenwater, IJsselmeer en Waddenzee